Vakna arg!

Att kliva upp på morgonen. Att öppna ögonen och inse att ”nu är det över”. Fy FAN så enkelt det är att relatera till. Den där varma trygga snälla känslan som ditt täcke, tillsammans med din madrass, skapar med dig som hamburgare där emellan.

_MG_0756

Det finns få stunder som när du ligger där och flåsar och tycker synd om dig själv som ditt undermedvetna är bättre på att övertala dig. Du är redo att skolka från skola, sjukanmäla dig på jobbet med en karensdag. FUCK IT! Eller hur?! Jag offrar utan tvekan 1000kr dagslön för att få snooza 1,5h till – GE MIG!

Det finns, förutom själva stunden när du kan ”lagligt” sova en lite längre stund, inget positivt att hämta från den där halvtimmen extra du får. Den ger dig omedelbar stress senare. Den får dig att känna som att du måste jaga ikapp resten av världen hela dagen. Du ligger ständigt efter och låt säga att du är uppe vid 10.00 så kommer du se på sociala medier och andra kanaler att folk kanske redan tränat, jobbat och nu ska ta en rast/paus. Du har dock precis börjat och fan i helvete va segt det känns, right?

Du kan offra den där timmen, tro mig. Du kan sova en timme mindre och vara uppe en timme längre – det går. Du kanske inte bör göra det jämt men det går verkligen att slita sig själv ur sängen i 110% rent Zombie Mode och sen bara nappa bort det senare på dagen… Det GÅR! En nap när du kommer hem följt av lite koffein när du vaknar och så dundrar du iväg på gymmet/boxen och kör järnet. Känslan man får när man kliver upp i tid, blir produktiv direkt och avverkar 2-3h jobb/sysslor innan lunchen springer runt hörnet är ju gudomlig!

MEN!

Den där rösten som håller dig under täcket. Den där rösten som lurar dig till några minuter, timmar till i sängen är stark. Den är otroligt stark.

En av mina favoriter där ute Joe Rogan brukar ofta berätta om sina yngre dagar och hur han hanterade det här momentet.

”I would wake up angry. I would wake up and just throw myself out of bed and fight the tiredness with anger”

Ja typ något sånt. Jag citerar lite ur huvudet. Jag tycker dock det var en rolig take på hela grejen. Kan se mig själv slita täcket av mig när klockan ringer och storma upp ur säng och ut ur sovrum sen vanka av och an som en Silverback Gorilla som taggar sig själv för drabbning. Sen fem minuter senare så är man inte bara lugn utan även kanske hyffsat mycket piggare?

Jag ska börja slåss varje morgon… Slåss mot min trötthet. Jag tror ilska är det ända som hjälper mot Sömnpatrullen… Ska vi vara arg någon gång under dagen så låt det vara mot Sömnpatrullen. BACK THE FUCK OFF, SLEEP SQUAD!

FRÅGOR OCH SVAR

Imorgon är det PWO-snack så BOMBA med frågor nu i kommentarerna här nere!

Kolla gärna på mina tidigare episoder (I nummer 84 pratar jag också om dessa sömnproblem!):

AV OUT!

 • Andre Mangilini

  Hallå Micke!
  Jag tränar fotboll 2 gånger i veckan och gymmar 3 gånger, blir oftast gymmet tis-tors-lör och fotboll mån-ons, jag kör starting strenght träningsschema där man kör knäböj varje gympass. Går de träna ben så ofta med fotbollen och ska man köra tungt varje gång vid knäböjen? Hur hade du lagt upp det?
  För övrigt är du en stor motivationskälla och älskar dina produkter!

 • Linus Öqvist

  Tja Micke!

  I Santa Monica snackade du ibland om ett eventuellt kommande grönsaks och vitamintillskott. Hur ser det ut på den fronten idag?

 • Johnny-Adam Nilsson

  Hej Micke! Var under en period eller rentav under ca 5 år en hardcore gamer och speciellt av WoW men insåg sedan att man kanske borde ha ett jobb och en hyffsad fysik så förra året blev det träning för första gången på väldigt länge och ingen mer skitmat. Ett år senare är vi nu 14kg lättare och har lite muskler och satsar fullt ut mot Göteborgsvarvet. Har legat lågt på kalorier senaste 2-3 månaderna för att skaka av det sista fettet inför varvet och efter varvet vill jag bygga muskler och styrka så min fråga är väl egentligen hur jag bäst går tillväga med det ? Är det så enkelt som att äta rätt och mycket och träna mycket och smart ? Känner personligen som att det nästan känns svårare med bulk än deff men det kanske bara är jag…

 • Marcus Björkvall

  Tjena micke! Köpte AVWHEY idag med chai latte smaken och den va nog tamefan det godaste protein som jag druckit. på nåt sätt lyckas ni överträffa er själva gång på gång oavsett produkt.
  Till min fråga, har du några tips på bra tatuerare i stockholms trakten? Vem är den bästa? Har länge tänkt på en gadd o vill gärna få det gjort på ett bra sätt.
  Tack på förhand och ta hand om dig 🙂

 • Ralloja

  Tjena Micke!

  Tränar rugby och behöver en stark nacke samt trapz för sporten (träningarna räcker inte till). Har du några tips på övningar? Vilket är ditt favoritmärke för träningskläder (förutom ert egna)?
  Ps. Såg en som rockade Varsity jackan idag fyfan va frän den är!!

 • Jonathan Ekman

  Tja Micke!

  Är snart 17år gammal och tränar 5-6gånger i veckan. Använder dina produkter( whey,nova,bcca,regenerate) och är super nöjd med dom! Men har ett litet problem… Min mamma är ganska skeptisk till att jag använder kosttillskott redan och hon tror att det är bara massa konstgjord skit jag häller i mig när hon läser innehållet på burkarna( som hon int har en jävla aning om vad dom betyder)kan du snälla berätta för hon att era produkter är bra grejer och att de int ”skadar” kroppen på något sätt. Så jag får ett slut på dehär gnällande.

  Kram på dig!

 • LazyLarsson

  Hej! Jag har följt dig ett bra tag och alltid tagit något av vad du sagt/skrivit och försökt få in det i mitt liv. Vill bara ge dig en eloge för att du omedvetet varit lite av en livscoach. Vi ligger rätt nära i ålder och har lika intressen (gaming/träning). Du är och förblir en inpiration! För övrigt, Gateway är grym! Testar Nova inom kort! ?? Puss å Kläm

 • Kristian Carlehäll

  Inför PWO snack:
  Tja Micke!
  Vill bara säga att du är grymt inspirerande. Till mina frågor, jag har beställt gatewayen och regenerate men inte novan då jag inte har använt liknande produkter tidigare. Är det en rejäl tabbe att inte ett köpa novan? +När lanserar ni AV shakers?

  I dina senaste PWO snack har du rekommenderat träningspass som är typ 50% ben sedan press och drag med fokus på lutande press, bänk, böj, dips och liknande. Hur gör du med träning av magen? Har du några övningar att rekommendera samt vilken muskelgrupp gillar du att träna med magen?

  Tittar igenom förra säsongen av biggest loser och då har du en converse liknande jacka/tröja, fast hade AV märket. Den var sjukt snygg iallafall, är det något som kommer kunna beställas?

  Sista frågan; Vad är dina tankar om den nya grenen i gladiatorerna? (Dragkampen)

 • Jonathan Sabel

  Tjaa! För 2 dagar sedan körde jag marklyft med bälte för första gången. När jag skulle gå upp på de tyngre vikterna så blev det ett jävla tryck. Först trodde jag att jag hade pruttat lite, som man kan göra ibland. Men när jag gick in på toan så hade jag skitit på mig. Har du några tips för att inte skita på sig/prutta när man använder bälte. Ha en bra dag.
  //Jonathan

  • Oscar

   Ta inte 4 skopor gateway

 • Kasper

  Hej Micke

  Är en kille på 17 år som undrar skulle du rekommendera att ha en dag för ”the big three” eller tycker du att man ska sprida ut mark, bänk, och mark på dom olika dagarna?

  För övrigt älskar era produkter dricker eran extraction efter varje pass är väldigt nöjd med den! Skulle vara kul med en ny smak till den!

 • Emil Söderholm

  Tja Micke, har en snabb fråga angående fusion core! När funkar den som bäst? Tips på när man ska ta den för bästa effekt?

  Som du kanske nämt någon gång under ditt PWO snack Nova + gateway är ju faktiskt helt okej?? Regenerate samt din whey är grymma dom me!

  PS. Skoja angående Nova + gateway… de är fan de sjukare pumpen ja varit med om!! Helt jävla outstanding.

  Mvh Emil

 • Jeepson

  Hej Hopp Mikael. När man älskar spela Tv-Spel och spelat en längre
  tid(år) så resulterar det de flesta gamnacke (gamernacke) Jag är en av
  dom. Jag hörde på dina tidigare pwo snack att du haft en gamernacke i
  dina tidigare dar och tränade bort de. Så nu till min fråga! Vad är dina
  bästa råd och tips för att få bort detta? Hur gjorde du? Stort Tack i
  förhand och fortsätt med det ni gör. Sjukt inspirerande!

  Ha det bäst
  Mvh Jesper ”Jeepson”

 • Pontus Ek

  Senaste filmen du såg som va Riktigt jävla bra?:)

 • Jimmy F Sundvall

  Hejsan!

  Har du några tips på magövningar förutom dom dära klassiska sitt ups mm Tänkte om du har någon mer speciel övning tack och hare bra

 • Lucas

  Hej Mikael!
  Är 23 år och student och har alltså en begränsad ekonomi men äter ändå mycket och bra mat. Lägger drygt 2000 kr i månaden på mat i affären. Köper billig men bra energirik mat som havregryn, kvarg, ris, köttfärs och kyckling. På sistone har jag känt att jag kanske äter för ovarierad kost och vill lägga till mer grönsaker och bra fetter som nötter, avokado o lax men pengarna räcker tyvärr inte till. Har du några tips på hur jag ska variera kosten mer men ändå äta billigt? Eller behöver jag inte variera kosten utan går det bra att äta ungefär samma råvaror hela tiden?

  Du är bäst fortsätt som du gör!

 • Fredrik Christensen

  Hej Micke. Min sambo är 174 lång och har ganska långa ben, har kört squats ganska länge men det är den enda benövningen hon inte kommer framåt i. Får inte till att knäna inte får peka framför tårna, kan det ha med hennes långa lårben att göra? Hon känner sig inte hälften så stark i denna övning som i alla andra benövningar, hon har fått för sig att hon absolut skulle kunnat lyfta tyngre om hon bara kännt sig trygg i tekniken.. Just nu och sedan länge är 50 kg det hon vågar ta (inkl stång) samtidigt som hon i alla andra benövningar är mycket starkare. Vad ska man göra för att få till en bättre teknik? Fortsätt med dina grymma pwo snack.

 • Filip Radic

  Whatuup!!
  Jag har nu kört periodisk fasta i snart ett halvår och jag ser och känner fina resultat. Trots kaloriunderskott ökar jag i styrka i de flesta övningar och träningspassen på tom mage går smort. Weighted pull ups, snebänk och weighted dips är några av de övningar där min styrka utvecklats markant. Dock känner jag att mina ben lackar. Knäböjer två ggr i veckan med både hög och låg volym, men processen går sakta. Kan det vara så att mer jävla gött käk ska förtäras innan benpass? Hur ser ditt dagsintag ur vid legdays? Tack på förhand!

  P.S Ny användare av gateway här.. That stuff is fking awesome!!

  Mvh

  Filip

 • Emil

  Tjenare Micke!
  Jag har en fråga angående marklyft. Då jag har sett till min
  överkropp väldigt lång ben så känner jag har svårt att komma i rätt ställning i
  marklyften. Känns som vinklarna blir helt fel och jag måste fälla överkroppen
  för mycket. Är det bara att köra och försöka göra det bästa av situationen
  eller borde jag göra kompletterande övningar för ryggen istället? I så fall
  vilka?
  Annars vill jag bara slänga in ett stort tack och fortsätt
  med det ni gör. Kärlek från Skåne.

 • Simon

  Hej!

  Jag får väldigt dålig hy av kreatin, varje gång jag testar en produkt med kreatin i så blir hyn väsentligt sämre. Prövat en rad olika märken inklusive era produkter. Vad kan det bero på? Jag vet att det inte finns studier som pekar på detta.

 • Robert Csiki

  Hej Mickael!

  Tack för grymma PWO Snack och även till dina produkter.

  Till frågan: Vill bli av med underhudsfettet, styrketränar 6 gånger i veckan men jag vet inte vad jag ska köra för cardio för att inte förlora muskelmassan som jag har? Har du några råd?

  MVH/Robert

 • Daniel Edvardsson

  Tjena! Började med era tillskott idag och måste säga att några godare och effektivare tillskott har jag aldrig testat. Jobbar som instruktör och hade dubbla pass själv men hade så mycket energi efter så jag körde ett till efter mina egna? Frågan jag ville ställa var, hur tar du tillskotten på vilodagar? Tack för ett sjukt intressant pwo-snack, gillar särskilt att du inte lindar in dina svar utan verkligen säger vad du tycker??

 • m0cus

  Hej, Gillar dina PWO och hoppas att de fortsätter. Jag tränar på morgonen då det passar mitt liv bäst. Vi har två små killar hemma som kräver sin tid och då finns bara alternativet att träna innan jobbet och alltid på fastande mage. Det jag undrar är om BCAA och PWO funkar att blanda ihopp och svepa påväg till gymet? BCAA ska tas på fastande mage sägs det och innan träning men hur blir det om man blandar det med PWO? Då räknas det väll inte som fastande mage? Fortsätt med det du gör. Ok, jag kan inte kommentera dina produkter då jag inte lyckats trycka på ”beställ” knappen enu och gärna vill veta detta innan.

 • Jack

  Vad vet du om L-glutamine, är det bra eller gör det ingen effekt alls. Funderade på att köpa rent L-glutamine förut därför jag frågar.

 • Marcus Mattsson

  Tjena.
  Finns det något ställe i Norge man kan få tag på AV tillskott och kläder?

 • Jonas

  tjena micke, kan jag börja med pwo, när jag bara är 17 år? vill bara testa om det ger någon effekt på mig. vet du någon pre work out som kan mäta sig med nova ´gateway ? ha en bra dag mvh jonas

 • Kalle Dynge Alvin

  snabb fråga om dom nya tisherna.
  är XXL i dom lika stora som AV-tröjans XXL?
  så man vet att man får rätt storlek när man beställer 🙂

  p.s det uttalas [All-vin] 😉

 • Markus Larsson

  Hej!

  Undrar kort och gott om ni har planer på mjölkfritt protein? Tack på förhand!

  • Jens Gustafson

   Vill även jag gärna veta!

 • Viktor Herrlin

  Tjena Micke! när får ni in ”AV BE TEE i storlek M?
  Tänkte fråga dig en annan fråga angående mina biceps eftersom jag ej fick svar förra gången. Mina biceps ser lite ojämna ut och där jag ser större ut är högerarmen som jag är starkare i också, har du något tips för att jämna ut dem?

  Fortsätt med dessa videor, peace!