Operation: Dadbod

Det finns så otroligt mycket jag vill skriva om nu på en gång men det är helt omöjligt… Jag har döpt om inlägget ca 10 ggr redan och om jag inte sätter igång snart så är tiden på kontoret slut och jag måste hem för att vara ansvarsfull pappa.

Så sinnessjukt mycket har hänt på sistone och väldigt lite av det har dokumenterats likt mitt liv dokumenterades förr. Jag har varit väldigt inaktiv på de sociala medierna i ett försök (ett lyckat sådant) att verkligen känna efter vart jag vill tillhöra och vad jag vill tillföra.

VÄGGEN

För snart två år sen så sprang jag i full fart rakt in i väggen. Kraften från kollisionen skickade mig baklänges i sån fart så jag tror jag ganska precis nyligen har landat och börjat ta mig upp på fötter igen.
Det har varit lätt att tro att jag återhämtat mig vid flera tillfällen bara för att ganska kort därefter känt tydligt att varken tiden eller energin räckt till. Jag har trott att Biggest Loser inspelningen är något jag kan göra på sidan om samtidigt som jag driver bolagen och mitt online-persona utan problem. Familjen blev lidande direkt och jag saknade helt hjärta för det jag engagerade mig i.

Jag vill gå in på det här mer men vi tar det eftersom… Idag så vill jag fokusera på vart vi står och vart vi ska!

BIGGEST LOSER

Biggest är färdiginspelad för min femte säsong. Jag är numera veteranen i gänget och har gjort programmet mer än någon annan tidigare. Jag är sjukt stolt över det vi gör där borta och jag känner att jag borde göra mer, fast på sidan om. Det är därför jag nu vänder mig till dig via bloggen. Jag har gjort det här förut – waaay back. När aldrigvila.se var nykläckt så var det väldigt vanligt att jag, och mina läsare, dietade tillsammans.
Egentligen var det inte enbart dietande utan vi testade olika träningsformer, tipsade varandra om övningar och tankesätt för att ta dig ur soffan och iväg till gymmet.
Idag så är det här förminskat till motivationscitat (och de flesta av er vet vad jag tycker om dessa) på instagram. Citat som med breda penseldrag försöker lösa alla problem med att fråga ”WHATS YOUR EXCUSE?!” –
Jag förstår konceptet men har lärt mig genom åren att vägen till att hjälpa någon få fason på sin livsstil är ganska unik och invecklad samt specifikt anpassad för den personen.
Det är därför jag tycker en blogg funkar så pass bra. För som jag minns det så gjorde folk sig hörda via kommentarsfältet och fick svar i kommande vloggar eller blogginlägg. De här problemen delades av flera och därför fick även andra hjälp när man adresserade dessa problem i olika inlägg.
Det är detta jag vill tillbaka till.

Jag vill mellan den här inspelningen av Biggest Loser och början på nästa spendera min tid att hjälpa er som suttit bredvid och funderat över saker som kanske aldrig fått svar i TV

Jag vill att du ska få chansen att bolla funderingar och idéer med mig i ett lugnt tempo och återkommande i inlägg här på bloggen och framtida videobloggar. Mer om detta nedan.

MIN STORA (tjocka) VÄN

Här på bloggen kommer du kunna följa min egna kamp mot den sk ”Dadboden”

Bildresultat för leonardo dadbod

Leonardo DiCaprio dyker ofta upp när man googlar dadbod. Den där kroppen som inte får så mycket uppmärksamhet och kanske lite för mycket öl i brist på annat? Jag personligen tycker inte att den här kroppen är någon katastrof men jag inser också att många där ute vill slipa till sig ordentligt och inte bara imponera på sig själv utan även andra runtomkring.

Därför så kommer jag nu sätta igång ett projekt som jag länge velat göra. Det innefattar att inspirera till att ta en vanlig kropp/dadbod till ett vältränad stenhårt stadie med sexpack och allt det där typiska.
Jag kommer genom bloggen tipsa och trixa med min kära vän Mathias.


Ni ser ju själva hur jävla glad han är!

Mathias väger idag mellan 140-150kg och bär på en hel del övervikt. Mathias identifierar sig med den här vikten och har därför ett helvete att ta sig ur det hela. Så då drar jag på mig coach-tröjan utanför kamerorna och Biggest Loser loggan för att sätta tänderna i min (största) vän. Mathias ska bli vältränad och vi siktar på att dra ner honom ca 30kg till att börja med.
Jag kommer dokumentera framstegen och planen är även att rörligt material gällande Mathias träning ska ingå i det ni kan söka er egen inspiration till.

KOSTTILLSKOTT OCH NYTT SAMARBETE

Alldeles runt hörnet så väntar lite nylanseringar för vårt kosttillskottsmärke Aldrig Vila Nutrition: http://store.aldrigvila.se/cat/kosttillskott/
Klassiker kommer bytas ut, uppdateras och ”växa upp” lite. De tillskotten vi fokuserat mest på är de som verkligen ska hjälpa mig och Mathias att nå våra mål.

Det som är lite extra kul är att jag har gått in i ett skitspännande samarbete gällande ett helt nytt tillskott på marknaden. Det är nämligen CBD olja! Företaget som jag kommer jobba med heter Hempley Balance

Hempley Balance är ett företag som säljer flera olika produkter som innehåller CBD olja.

Genom att jag varit helt utarbetad och att jag rasade ihop där för två år sen så har jag insett hur otroligt viktigt det är med återhämtningen. Vi har själva vårt tillskott ”Regenerate” som jag själv anser att ni ALLA bör ta efter era hårda träningspass. Regenerate får dock ett rejält sällskap med Hempleys produkter för mig.

Jag tar dessa dagligen och roterar genom hela deras bibliotek av produkter nu för att hitta min egna balans.

Foto 2017-10-20 09 16 30

Det finns kapslar, lotion, oljor ja allt!

Varför jag blivit lockad av CDB (som utvinns ur superväxten Cannabis) är pga dess egenskaper att lugna kroppen, förbättra sömnen och hjälpa dig mot ett positivare humör. Det må låta säljigt och överdrivet men för mig så har det på 10 dagar börjat kännas riktigt jävla bra och jag är numera besatt och stolt att representera detta tillskott. Ni som känner mig sen tidigare vet att jag väldigt sällan om ens någonsin går in i samarbeten men här är jag jävligt nöjd. Jag doserar ganska starkt och ligger i överkant på alla rekommendationer på burkarna.

Blir du nyfiken? Läs allt om CBD på deras hemsida här:
https://www.hemplybalance.se/sv/vad-ar-cbd-cannabidiol

PODCAST OCH FRAMTID

Jag har gjort lite poddar på senare tid. Dels ”Tänka Högt” med Danny Saucedo som tyvärr är på paus nu då varken jag eller Danny har tid för att hinna sätta oss ner för inspelningar. Min spel/film/serie-podcast PXLPod är fortfarande i full gång dock. Vi släppte precis vårt 40e avsnitt där vi gick igenom det senaste Blizzcon och alla annonseringarna som skedde där!

episod40cover

Klicka på bilden för att komma till episoden!

Framtiden för podcasts och youtube etc är ljus. Det ska avsättas dagar i veckan som helt och hållet ska gå till att samla innehåll för videobloggar och såklart även podcasts. Jag hoppas ni är lika spända på detta som jag är.

NÄSTA INLÄGG

I nästa inlägg vill jag fokusera lite på vad jag kommit att inse är den bästa ingångspunkten för att hjälpa någon komma på fötter och komma igång med sin resa mot en aktivare livsstil. Hur man får någon att gilla träning och hur man ser till att motivationen räcker länge nog för att hinna se resultat.

Vi tar det nästa gång! Skriv gärna i kommentarerna om ni vill att jag tar upp något i framtida inlägg eller om ni kanske redan nu har frågor gällande Biggest, träning eller liknande.

Sköt om er allihopa så ses vi här snart igen!

BOOKMARK This motherfucker! 

 • Roger Videll

  Kul att höra att du är tillbaka och det ska bli jäkligt spännande att följa det här projektet!

 • Erlandsson

  Ska bli sjukt kul att följa det här. Lite tråkigt att du redan nu spoilar resultatet som Matte kommer uppnå med en kopia av hans kommande kropp på sista bilden dock!

 • Felicia

  Jag skulle vilja veta hur pass mycket ”cheatdays” påverkar ens resultat med viktnedgång och styrketräning. Om jag är lite överviktig och kör på stenhårt måndag-fredag med kostupplägg och träning och sedan släpper det ganska mycket på helgen och äter en del onyttigt och dricker öl osv, kommer jag inte se något resultat då eller funkar det att leva såhär och ändå nå sin målvikt om man fortfarande tränar mycket och äter nyttigt i vardagar?

  Och sen vill jag bara säga att du är grym!

 • Philip Mahala Holm

  Tja Micke! Följt dig nu av och på sedan Pwo-snacken med dom klassiska AV-tröjorna. När jag såg din första Biggestloser säsong fick jag ett nyvaknande hur Real du är på riktigt. Jag själv har alltid varit stor och relaterar till många historier som finns på slottet. Började gymma när jag va 16-17 och blivit starkare osv men har haft svårt att gå ner i vikt. Kanske börja på 150-155 kilo och i nu läget 130kg 4 år senare. Då är de 6 pass i veckan. Jobbar i butik så lite Cardio där. Kan gå några kvällar i veckan med polare som också försöker gå ner och redan gått 16 kilo pga mitt stöd. Finns det en chans att jag kan ta del av din stora väns tränings och kost-schema? Vara med er samtidigt och bolla tankar osv?

 • Marcus Låringe

  Jag saknar det gamla aldrigvila bloggarna från 2012-2013 där du la upp träningsscheman , visade hur man gjorde övningar och cardio osv. Det va helt underbart. Man blev motiverad som bara den av inläggen du skrev du och man följde scheman till punkt och pricka. Gärna mer sånt om träningsschema, vilka muskler ska man träna samma dag osv !

 • Cecilia

  Hej! Ser fram emot att följa dig på bloggen igen! Jag, likt dig, sprang in i väggen för lite mer än 2.5 år sen. Jag tycker jag mår så mkt bättre men träningsresultaten kommer inte. Är van att träna en hel del. Dels har jag likt dig kört igång många ggr men insett att energin e inte där på samma sätt men också insett att energin är en sak, men det som ställer till det mkt är obalansen i kroppen gällande vitaminer, mineraler,hormoner etc. som man e tömd på efter en krasch in i väggen eller haft konstant stresspåslag under en längre tid. skulle görna se dig utveckla den sidan av att ”komma igång” och tipsa hur man ko mmer i ordning med dessa obalanser. För mig personligen har jag ett rejält underskott av progesteron och är östrogendominant.
  Varma hälsningar, Cecilia

 • Alex Ludwig Domenico Borghesi

  Äntligen! 😀

 • Ella

  Roligt initiativ! Det hade varit intressant med ett inlägg där du diskuterar kondisträning vs Styrketräning och hur man kan tänka på den balansen efter de resultat man vill uppnå. Ser fram emot att följa bloggen framöver!

 • Linda

  Ska bli spännande att följa din resa och hoppas på att själv få energi och motivation nog för att göra något åt detta.
  Gjorde en gastricbypass för snart 10 år sedan. Gick ner 57kg men så blev jag gravid och gick upp 10 kg. Har sen inte funnit någon glädje i träning eller något. Har totalt gått upp 20 kg sedan lägsta vikten och det tär på mig och främst psyket. Har pga operationen svårt att hålla mina sockernivåer bra. Sjunker ofta väldigt lågt om jag äter något med lite för mycket kolhydrater. Skippa dem då tänker du säkert. Absolut, har provat och har mått sämre än sämst. Har provat dietdrycker men även dem påverkar sockret åt fel håll. Tränar jag måste jag tillsätta näring mer eller konstant för att inte sjunka. Vet inte vad jag ska göra för att vända trenden. Har du några tips? Kram och stort lycka till!!!

 • Crille Mattiasson

  Sitter själv på stadiga +130kg med absolut noll motivation att ta tag i mina problem. Men inser att jag måste! Ska följa ditt nya projekt och även ta tag i att börja träna igen! Ser fram emot detta

 • Tova

  Vad kul! Jag är rätt ny att följa dig så ska bli kul med lite ny inspiration 😊
  Undrar dock, har gymmat ca 1 år lite mer, helt ny och håller fortfarande på att hitta rätt teknik och kommer på mig så det känns i rätt muskler, går framåt! Men, undrar jag känner resultat, känner mig starkare, piggare, få inte ont i axlarna på jobbet ex, men syns inte så mkt. (Är lite överviktigt, 171 ca 82 kg, gör maten verkligen så stor skillnad? (Äter bra på vardagarna, på helgerna dock så slinker det ner chips, godis, sämre mat kanske men mer oregelbundet) Och tips på bra mat? (Gillar inte fisk, grönsaker sådär)

 • Ida Kristiansson

  Är så galet taggad på detta!

 • Pierre Ejnarsson

  Så jävla kul att du är tillbaka 💪🏼💪🏼 Ska bli kul att följa ”Dadbod” resan eftersom jag sj sitter i en liknade båt. Har en dotter som blir 1 år och mitt gymmande har fått lida lite.
  Hur dom helst kul att du är på g igen och det är alltid roligt att få höra hur du tycker och tänker om olika saker. Du och din familj är en stor isperstion för mig och min familj❤️👊🏼

 • Linus Malm

  Underbart att du dragit igång bloggen igen, ser fram emot att ta del av det här materialet samt försöka vara delaktig i träningsdiskussioner och dylikt, kör på!
  /Linus aka Linonhide

 • Katarina Nyström

  Taggad på mer 😊