Min träning och kost

Hallå! Torsdagen är här, långfredag imorgon och du har en fet saftig fyllig myshelg framför dig. Att träna på helger var bland det bästa jag visste förut. Jag brukade kliva upp extra tidigt och komma till ett tomt gym. Det här var på tiden jag jobbade som PT på Söder här i Stockholm. Det var liksom mitt andra hem och under en tid nog tom mitt första hem om man räknar tiden som spenderades där kontra hemma i lägenheten.

Det var så jävla skönt att kliva ner i ett lugnt, tomt, städat gym och ta sig ordentligt med tid på uppvärmningen och sen kunna omsorgsfullt välja övningsordning, inte beroende av vad som var ledigt utan den ordning som var just optimal för det jag skulle träna.

Så. Jävla. Perfekt.

Det där är svårare idag. Jag jobbar inte på ett gym, jag är åter i min ryggsäck som jag konkar med mig överallt. Jag är lite mer i mobilen än vanligt då min privata mobilanvändning ligger farligt nära min jobbanvändning. Jag är mitt jobb och mitt jobb är till stor del mig själv. Det blir fan så jävla svårt att koppla bort allting och det börjar sakta men säkert byggas en stress om jag känner att jag inte riktigt håller koll på inkorgarna och de sociala medierna.

STRUKTUR

Det är pga detta jag behöver struktur, inom allt. Det räcker inte bara med struktur hemma. Att det är städat och sorterat underlättar enormt. Att somna i tid och vakna likaså fyller givetvis sina syften men när man sen är på plats i gymmet så gäller det att allt är tydligt strukturerat. Vad ska göras först, efter det och sen sist? Hur är det viktigt att värma upp, vad har jag lärt mig från förra passet, vad gick fel och vad kan jag göra bättre?

Jag har numera ett träningsprogram för min bänkpress. Det kan låta simpelt men det inkluderar rigorös ryggträning och alla muskler som på något sätt är inblandat i ett rejält lyft i bänkpressen. Alla pass börjar med att kolla så rörligheten och axelstabiliteten är på plats. Sen värms det i ca 10 set i bänken innan själva ”arbets-seten” börjar avverkas. Ett arbets-set är de set som finns angivna i själva programmet… Man kan säga att det är de set som ”räknas”.

Typisk uppvärmning för mig:

 • Enbart stång x 20
 • Enbart stång x 20
 • 60 x 10
 • 60 x 10
 • 100 x 3
 • 100 x 3

De här seten kan bli dubbelt så många om jag inte känner att jag blir ordentligt varm.

Sen kan själva arbets-seten bli allt mellan 4 och 10 stycken beroende på vilken typ av pass det är. Det kanske är tunga få repetitioner eller flera set med max antal repetitioner jag klarar av.

Nu senast så blev det en urladdning på 150kg och 3 repetitioner. Det är totalt ca 12 set innan detta lyft om man slår ihop uppvärmning och arbets-set. Efter det här setet så är det två lättare set också.

Efter detta så är det oftast lite militärpress (med stång ståendes så pressar man rakt ovanför huvudet). Sen isolerad tricepsövning (tex pushdown eller skull crushers). Då pressdelarna är klara så är det mycket jobb med axlarnas baksida och sen ett rejält ryggpass med olika rodd-vinklar och latsdrag/chins.

Sen är man ganska hungrig…

KOST OCH TILLSKOTT

Något som jag alltid kommit tillbaka till är att när jag äter rikligt med protein och får i mig mycket potatis eller ris varje dag så ökar jag omgående i styrka och explosivitet. Jag har ständigt pump och ALLA tillskott jag tar ger betydligt bättre effekt. Nu kanske många av er tänker att ”Ja men då är det säkert maten och inte tillskotten”. Njae, jag kan fortfarande vara väldigt trött efter en arbetsdag eller kanske lite dålig sömn. Men så länge jag ätit ordentligt så alla de depåerna är fyllda så kommer koffeinet och annan stimulanta (i Gateway Omega) slå mycket hårdare och ge en betydligt starkare effekt.

 • Mina tillskott tar jag såhär:
 • MAT 2h innan träning
 • Gateway Omega och NOVA (en skopa av varje) ca 30-40 minuter innan uppvärmning.
 • BCAAV under hela passet
 • Regenerate direkt efter passet
 • AVWHEY 1-2h efter Regenerate
 • MAT 1h senare

Du kan hitta alla våra tillskott på store.aldrigvila.se och just nu är det 15% rabatt på vår BCAA!

Store_BCAA-15%2

Maten brukar inte vara komplicerad alls för mig. Kyckling och ris eller potatis. Köttfärs och potatis. Biff och ris. Haha… Det går verkligen att blanda lite hur man vill. Om du inte är på en tävlingsdiet och verkligen försöker ta dig ner till extremt låg fett% så räcker det ganska gott och väl med att hålla dig borta från sockerbomber och överdrivet fet mat. En pizza är ju tex inte så välbalanserad med protein kontra fett och kolhydrater.

Foto 2016-03-16 18 31 15

Det behöver liksom inte vara mer komplicerat än så här. Jag använder den där penseln för att pensla på smöret jag steker i eller kokosfettet. Kyckling är SÅ enkelt att laga och det går att göra på tusentals olika sätt.

Haha jag tycker alltid det är så otroligt tråkigt att skriva om träning och kostupplägg. Jag svarar mycket hellre på det som fråga i PWO snacken. Har du en fråga till PWOsnack så ställ dem i kommentarsfältet här nedan. Har du ej fått din fråga besvarad så kan du ställa den igen. Jag känner igen många frågor och kommer välja ut de som jag sett ställts flera ggr förut.

Här har du förra PWO-snacket! Lyssna igenom det så kanske du kommer på en fråga du skulle vilja höra min åsikt om. Tack som fan för att du tittar!

Ha en grym påsk nu! Vi syns redan imorgon igen för fredagens PWO SNACK!