Vakna arg!

Att kliva upp på morgonen. Att öppna ögonen och inse att ”nu är det över”. Fy FAN så enkelt det är att relatera till. Den där varma trygga snälla känslan som ditt täcke, tillsammans med din madrass, skapar med dig som hamburgare där emellan.

_MG_0756

Det finns få stunder som när du ligger där och flåsar och tycker synd om dig själv som ditt undermedvetna är bättre på att övertala dig. Du är redo att skolka från skola, sjukanmäla dig på jobbet med en karensdag. FUCK IT! Eller hur?! Jag offrar utan tvekan 1000kr dagslön för att få snooza 1,5h till – GE MIG!

Det finns, förutom själva stunden när du kan ”lagligt” sova en lite längre stund, inget positivt att hämta från den där halvtimmen extra du får. Den ger dig omedelbar stress senare. Den får dig att känna som att du måste jaga ikapp resten av världen hela dagen. Du ligger ständigt efter och låt säga att du är uppe vid 10.00 så kommer du se på sociala medier och andra kanaler att folk kanske redan tränat, jobbat och nu ska ta en rast/paus. Du har dock precis börjat och fan i helvete va segt det känns, right?

Du kan offra den där timmen, tro mig. Du kan sova en timme mindre och vara uppe en timme längre – det går. Du kanske inte bör göra det jämt men det går verkligen att slita sig själv ur sängen i 110% rent Zombie Mode och sen bara nappa bort det senare på dagen… Det GÅR! En nap när du kommer hem följt av lite koffein när du vaknar och så dundrar du iväg på gymmet/boxen och kör järnet. Känslan man får när man kliver upp i tid, blir produktiv direkt och avverkar 2-3h jobb/sysslor innan lunchen springer runt hörnet är ju gudomlig!

MEN!

Den där rösten som håller dig under täcket. Den där rösten som lurar dig till några minuter, timmar till i sängen är stark. Den är otroligt stark.

En av mina favoriter där ute Joe Rogan brukar ofta berätta om sina yngre dagar och hur han hanterade det här momentet.

”I would wake up angry. I would wake up and just throw myself out of bed and fight the tiredness with anger”

Ja typ något sånt. Jag citerar lite ur huvudet. Jag tycker dock det var en rolig take på hela grejen. Kan se mig själv slita täcket av mig när klockan ringer och storma upp ur säng och ut ur sovrum sen vanka av och an som en Silverback Gorilla som taggar sig själv för drabbning. Sen fem minuter senare så är man inte bara lugn utan även kanske hyffsat mycket piggare?

Jag ska börja slåss varje morgon… Slåss mot min trötthet. Jag tror ilska är det ända som hjälper mot Sömnpatrullen… Ska vi vara arg någon gång under dagen så låt det vara mot Sömnpatrullen. BACK THE FUCK OFF, SLEEP SQUAD!

FRÅGOR OCH SVAR

Imorgon är det PWO-snack så BOMBA med frågor nu i kommentarerna här nere!

Kolla gärna på mina tidigare episoder (I nummer 84 pratar jag också om dessa sömnproblem!):

AV OUT!