Bänkpressguden Josef Eriksson Gästar PWO Snack

Igår la jag mig i bänkpressen och hade 160kg på stången. Den bokstavligt talat FLÖG upp och jag blev så JÄVLA glad. Mitt förra 160 lyft var för 4 år sen och röven stod högt och lyftet var darrigt. Sen hade jag ett lika fult lyft i USA som man helst inte skryter om liksom. Det här var så fint, så lugnt och så tryggt och jag har en kille att tacka för detta. Han heter Josef Eriksson och han är stark.

rejsing

Josef är också väldigt fin och snäll och fylld med åsikter. Han är väldigt ung och stark och störig för oss svaga. Jag tänkte jag skulle ringa upp Josef nu i ett kommande PWO-snack och snacka just om hans otroliga talang inom styrkelyft men vi lämnar även helt öppet till andra frågor.

rejsing2

De här frågorna kommer i sann PWO-snacks-anda såklart från er tittare/läsare/följare. Det är väldigt enkelt… Du ställer frågorna i kommentarsfältet här nedan så sköter jag resten.

Jag vill avsluta inlägget med Josef Eriksson 23 år gammal, 93kg tung och med 240kg på stången i en öde lokal. Det här lyftet lämnade Josef helt förstörd och han tog sig inte upp från bänken förrän efter ca 5 minuter. Det här vill jag verkligen veta allt om. Vad säger du?

240 kg / 529 lbs @ 96kg / 211lbs Not a competition lift ! …. Bland det dummaste jag gjort i mitt liv… la ut ett klipp nyss där jag trodde jag lyft 240 kg men efter plockat av stången lagt ut klippet och kolla på de upptäcker jag det bara är 230… räknat fel någonstanns i processen vilket förklarar säkert varför det gick så bra…… jag la där efter på 240 kg på stången igen av REN FÅFÄNGA TILL SOCIALA MEDIER för jag gjort fel. Slängde på dom vikter jag kom över innan jag skulle lyfta kontroll räknade jag, satt på 250… av med 20or på med 15 ytterst. Drar på handledslindor som lite ”extra”, in i en otillfredsställande sinnesstämning och grisar upp lyftet. Blir sedan liggande på bänken flera minuter för jag helt enkelt inte kan resa mig. Kroppen svarar bara inte, aldrig tagit i så mycket i hela mitt liv och är nog inte tänkt man ska de heller. Efter kanske 5 minuter kommer jag upp och stänger av kameran sen blir liggande på golvet i 20 min innan jag orkar röra mig. Fortfarande skakig och en obehaglig känsla … skulle nöjt mig med 230 …

Ett filmklipp publicerat av Josef eriksson aka rejsingbil (@josef_eriksson)

Här nedan har du senaste PWO-snacket. Där snackar jag om hur du kan hitta motivationen till din egna träning:

 

AV OUT!